Resepi Kuih Dadar Inti Kelapa

Resepi Kuih Dadar Inti Kelapa. Kacau sebati sehingga 15 minit. Bab 1 = sediakan inti nye bab2 = kulit ok mula dengan bab 1 dulu ya:

KOLEKSI 1001 RESEPI ************* Kueh Dadar/Kuih Ketayap
KOLEKSI 1001 RESEPI ************* Kueh Dadar/Kuih Ketayap from www.koleksi1001resepi.com

Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Bab 1 = sediakan inti nye bab2 = kulit ok mula dengan bab 1 dulu ya: Resepi kuih ketayap, kuih tradisional, juadah istimewa untuk berbukak puasa, macam mana boleh dapat nama ketayap pon tak tahu.

2 Sudu Minyak Masak @ Minyak Jagung;


Kacau sebati sehingga 15 minit. 1 cawan tepung gandum 2 biji telur 3 helai daun pandan 1 1/2 cawan santan 1 1/2 sdt garam 2 sdm minyak masak beberapa titis pewarna hijau (jika perlu) bahan inti: Penyediaan inti kelapa ini adalah dengan dalam satu periuk , masukkan gula melaka hancur, gula putih dan air bersama daun pandan.

Akak Pernah Tepek Resepi Kueh Ketayap Ni Tapi Dah Lama Dah.


Setelah kelapa parut sebati dengan gula merah, ketepikan. Cara buat inti kelapa serba guna. Ni resepi kuih gulung @ ketayap @ dadar @ yang seangkatan dengannya.

Akak Suka Buat Kueh Ni.kalau Buat Inti Guna Kelapa Muda Putih Ajer.memang Mantap.


½ biji kelapa parut (ambil putih. Resepi kuih ketayap, kuih tradisional, juadah istimewa untuk berbukak puasa, macam mana boleh dapat nama ketayap pon tak tahu. ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) 1 helai daun pandan simpulkan;

Kuih Ketayap Sangat Lembut Dan Digulung Dengan Inti Kelapa Yang Sangat Lemak Manis.


Setelah kelapa parut sebati dengan gula merah, ketepikan. Bab 1 = sediakan inti nye bab2 = kulit ok mula dengan bab 1 dulu ya: Tepung gandum 300gm tepung jagung 1sudu air masak 600ml garam 1sudu kunyit (ikut nak kuning banyak mana) telur sebiji + campurkan resepi dadar dalam satu bekas gaul rata.

Resepi Inti Kelapa, Inti Kelapa Serba Guna, Inti Kelapa Kuih Ketayap, Cara Buat Inti Kelapa Gula Melaka, Inti Kelapa Parut Sedap.


Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Untuk inti, masukkan semua bahan inti ke dalam periuk. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.

Post a Comment

Previous Post Next Post